-
Kaszinó tojás
A kaszinó tojás eredete a 19. századi budapesti kaszinók világába nyúlik vissza. A Monte Carlo Kaszinóból érkező vendégek kedvenc előétele volt, innen kapta nevét is. A magyar konyhában azóta is népszerű elegáns fogás, amely különösen ünnepek alkalmával kerül az asztalra. -
Sütőtök krém leves pirított tökmaggal, tökmagolajjal
A sütőtök Amerika felfedezése után került Európába, ahol hamar megszerették egyszerű elkészíthetősége miatt. A krémlevesek divatja a francia konyha hatására terjedt el Magyarországon a 20. században. A tökmagolaj hozzáadása osztrák-magyar monarchia közös gasztronómiai örökségét idézi, különösen a stájer konyhára jellemző. -
Vadas libamell zsemlegombóccal
A vadas mártás eredetileg vadhúsok kísérője volt, a középkori főúri konyhák kedvelt fogása. A zsemlegombóc német területről érkezett hozzánk, ahol „Semmelknödel” néven ismerik. A hagyományos marha helyett libamellel készítve ez egy modern fusion változat, amely ötvözi a magyar konyha két kedvelt alapanyagát. -
Zserbó- és mákosguba golyó
A zserbó Gerbeaud Emil svájci származású cukrászmester alkotása, aki a 19. század végén forradalmasította a magyar cukrászatot. A mákos guba eredetileg böjti étel volt, a katolikus háztartások kedvelt fogása. Ez a modern desszertváltozat egyesíti a két klasszikus édességet egy könnyen fogyasztható, elegáns formában.