A Madrid Legjava főzőkurzus a spanyol főváros kulináris örökségét tisztelegi, mely gazdag és változatos ételkultúrával rendelkezik. Az Ensaladilla Rusa az orosz saláta spanyol változata, amely az orosz bevándorlók ételeként vált népszerűvé Madridban.
A Cosido Madrileno, más néven a madridi egytálétel, szintén a spanyol gasztronómia egyik klasszikusa. Ez egy húsleves, amelynek hozzávalói változatosak lehetnek, de általában marhahúsból, zöldségekből és babfélékből készül.
A Callos egy másik klasszikus madridi étek, amely egy nagyon gazdag és ízletes pacalos csicseriborsó, amelyet általában kolbászzal és füstölt sonkával is fűszereznek. A desszert pedig a Churros, amely fánkra emlékeztető édesség, amelyet forró csokoládéban mártogatnak. Ez a desszert nem csak Madridban, de az egész Spanyolországban nagyon népszerű.